tiistai 24. heinäkuuta 2012

Kieltolaista

Seksin ostamisen kieltoa käsittelevä asia on puhuttanut paljon ihmisiä, etenkin kollegoitani.

Löysin aiheesta hyvän tekstin, jonka päätin jakaa teidän kanssa.

Miksi kahden ihmisen välinen sopimus voi olla pahempi asia (asia joka tulisi ennemmin kieltää), kun vanhempien toimesta tapahtuva lasten silpominen?


Mitä hyvää tämmöisestäkin laista voisi seurata? Miten myyminen on sallittua, mutta ostaminen ei (niinkuin Ruostissa on)? Miksi?

Miten tämä parantaisi meidän asemaan? Ei mitenkään.

Mitä tämä oikeastaan muuttaisi? Miehet tulevat aina ostamaan seksiä, ehkä vain asteen pelokkaampina.

Todennäköisesti alalla hiljenisi alkuun, mutta ainahan prosituutiota tulee olemaan, maailman vanhin ammatti ja kaikkee. Todennäköisesti se ei poistasi paritusta, joskin ulkomaalaisista "matkalaukkutytöistä" todennäköisesti ensimmäiseksi lähtisi ne itsenäisesti toimivat (onko heitä?) ja nimenomaan paritetut jäisivät. Tilanne saattaisi siinä suhteessa parantaa kotimaisten tyttöjen asemaa, mutten missään tapauksessa tue tätä lakia. Paritusta tulee kuitenkin aina olemaan, kuten prostituutiotakin, sitä ei mitkään lait tulee koskaan poistamaan. Harmi vaan, että Räsäsellä on vaihteeksi realiteetit kateissa.


Mistä kevennys:



Ja miten nyt on ok vetää kesken hallituskauden uusia näin irrelevantteja lakialoitteita, eikö meillä ole tärkeämpiä asioita joihin puuttua? For real?

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/52131-hs-ministeri-valmistelee-seksilakia-ohi-hallitusohjelman

Sentään kyselyssä 92% ihmisistä on tajunnut, ettei tälläisestä laista tule mitään hyvää seuraamaan, eikä se ole millään lailla tarpeellinen.

Milloin mistään kieltolaista on mitään hyvää seurannut? (saa heittää kommenteihin vastauksia, koska mulla ei tuu mieleen mitään)

Aiheesta olisi vielä paljon sanottavaa, palaan aiheeseen toiste, rakkautta ja rajua seksiä lukijat!

13 kommenttia:

  1. Moraalinvartijat ja kukkahattutädit pysykööt puskissaan. Nämä suunnitellut lait ovat ihan älyttömiä.

    Tsemmpiä :)

    VastaaPoista
  2. Seksin harrastaminen perustuu aina molempien haluamiseen. Jos vain toinen haluaa, ja toinen ei - kyseessä on painostaminen, raiskaus yms. eli ei kiva. Motivaattorina molempien haluamiselle voi olla ja on vastapuolen viehätysvoima. Jos sitä ei ole riittävästi, seksiä ei saa. Siinä tilanteessa myös raha on perinteisesti ollut lisämotivaattorina. Parisuhdemarkkinoilla saman ilmiön voi havaita myös, jos puolisoiden varallisuuserot ovat suuret, niin ne voivat selittää sen, että varakas henkilö voi kuitenkin saada kauniin puolison. Tätä ei olla kieltämässä, vaikka tässä kohdin se raha kai useimmiten toimii motivaattorina.

    Seksipalvelu on palvelu siinä ihan missä joku muukin. Jos maksat parturille hiusten leikkuusta (ah... joskus tuntuu niin hyvältä että siihen tuoliin melkein nukahtaa), tai jos maksat lääkärille siitä, että hän tikkaa haavan umpeen tai jos maksat hierojalle siitä, että hän hieroo kipeytyneet lihakset, niin miksi nämä ihmiset saavat rahaa vastaa koskea toiseen ihmiseen, jos sitten tiettyjen kehon osien kohtaamisesta ei saisi maksaa? Ja kun siitä maksullisesta seksistä oikeasti ei ole nykyisin kellekään mitään haittaa? Kondomit on keksitty, taudit ei leviä ja aika harva on Suomi-tasolla ihmiskaupan uhri tms.

    No, katsotaan miten käy.

    VastaaPoista
  3. aivan loistava ja mielenkiintoinen blogi! :) jatka ihmeessä kirjottelua :)

    VastaaPoista
  4. "Parisuhdemarkkinoilla saman ilmiön voi havaita myös, jos puolisoiden varallisuuserot ovat suuret, niin ne voivat selittää sen, että varakas henkilö voi kuitenkin saada kauniin puolison. Tätä ei olla kieltämässä, vaikka tässä kohdin se raha kai useimmiten toimii motivaattorina."

    Raha/asema yrityksessä tai yhteisössä on keskeinen
    motivaattori naisten harjoittamassa parinvalinnassa. Ns. puhtaalle rakkaudelle pohjaavia liittoja on vähän, koska naiset yleensä jossain iässä ymmärtävät voivansa esittää muitakin vaatimuksia. Oikeastaan vain alle parikymppisten suhdekokeilut voivat perustua puhtaalle rakkaudelle ilman pintapuolisia sivuajatuksia.

    Voidaan tietenkin kysyä onko pintapuoliset vaatimukset turhia.
    Mutta eivät ne useimpien mielestä ole. Siinä mielessä on outoa jos naisseuran arvo kielletään määrittämästä rahan kautta.


    -deeby

    VastaaPoista
  5. Sentään kyselyssä 92% ihmisistä on tajunnut, ettei tälläisestä laista tule mitään hyvää seuraamaan, eikä se ole millään lailla tarpeellinen.

    Sitten taasen MTV3 kertoo, että sen kyselyssä puolet suomalaisista oli valmis kieltämään seksin oston kokonaan.

    Kyseessä oli siis Taloustutkimuksen tekemä puhelinhaastattelu.

    VastaaPoista
  6. Seksin ostamisen kieltoa käsittelevä asia on puhuttanut paljon ihmisiä, etenkin kollegoitani.

    Mitäs mieltä olet tästä:
    Iltalehti: "Seksinmyyntioikeus vain rekisteröidyille ammattilaisille"
    Seksialan yrittäjä "Tintti" haluaa, että seksikauppa kielletään kaikilta muilta paitsi rekisteröidyiltä työntekijöiltä.


    - Nyt vedotaan Ruotsin malliin. Siellä seksin myynti on voinut hävitä kadulta, mutta he markkinoivat netissä.

    Tintin mielestä myös he, jotka vastustavat lakimuutosta sillä perusteella, että se ajaisi prostituoidut maan alle, ovat väärässä.

    - Vastustan pimeää työtä, parittamista ja ihmiskauppaa. Kannatan seksin myyntikieltoa kaikille muille paitsi rekisteröidyille työntekijöille. Suomen hallitus ei voi lähteä toistamiseen tukemaan pimeää työtä ja parittamista, hän toteaa.


    Tuo maininta oli myöskin
    www.soininvaara.fi: Seksin ostokielto

    Jos tuo ihmiskauppa-argumentti olisi ainoa syy seksin ostokieltoon, kannattaisi toimia täysin päinvastoin ja ottaa käyttöön sosialidemokraattinen työkalupakki; tehdä seksityöstä rekisteröitymistä vaativa ammatti työsuojelutarkastuksineen, arvolisäveronumeroineen ja eläkevakuutuksineen. Sitten voisikin kieltää seksin ostamisen rekisteröimättömältä. Mutta sehän olisi moraalisesti väärä signaali.

    Tosin nyt tuo linkki antaa: Account Suspended

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen täysin samaa mieltä seksialan yrittäjä Tintin kanssa.Tuo ainoa ja paras ehdotus koko seksibisnekseen.Luin tuon haastattelun Iltalehden viikonloppunumerosta kun se ilmestyi ja asiasta oli kaksi sivuinen juttu.Netissä valitettavasti myöhemmin supistettu.

      Poista
  7. Vastaukset
    1. A lock without a key: Aaa, niin joo, kAtilö ;)

      Pitäisi ilmeisesti kopioida tekstistä, eikä yrittää kirjoittaa itse. ☺

      Tiede: Mikä on maailman vanhin ammatti?


      Siksi ensimmäisenä ammattina voi pitää parantajaa, samaania tai kätilöä, joka avusti naisia synnytyksessä.

      Tässäkin kirjoituksessa on luultavasti puoli tusinaa kirjoitusvirhettä.

      Poista
  8. MTV3:n kyselyssä tosiaan puolet kannatti seksin ostokieltoa. Mitä sitten? Valtaosaa suomalaisista asia ei koske mitenkään.

    Epäilen vahvasti, että negatiivinen asenne perustuu kolmeen tekijään. Vahva uskonnollisuus johtaa kovin usein seksikielteisyyteen. Seksi on pahaa ja se pitää saa pois ihmisten ulottuvilta. Omaan vakaumukseen on kaikilla oikeus, mutta sen ei pitäisi olla peruste lainsäädäntöön. Suomi ei ole uskonnollinen valtio - vaikka meillä kirkolla virallinen asema onkin - mutta kansalaisilla on oikeus uskoa tai olla uskomatta.

    Väärä tieto on johtanut luuloon, että prostituoidut ovat pakotettuja ja parituksen uhreja. Niin varmasti jotkut ovatkin, mutta yllättävän pieni osuus. Olen erittäin kokenut asiakas ja pystyn erottamaan paritetun ja itsenäisen toimijan.

    Kolmanneksi naiset pelkäävät, että miehet pettävät heitä prostituoidun kanssa. Ihan syystä joissain tapauksissa, mutta yksityisiä asioita ei tule hoitaa lainsäädännön kautta.

    Laki koskee prostituoituja ja asiakkaita. Sitä tulisi miettiä heidän kannaltaan. Myös ihmiskauppa ja paritus tulee huomioida, mutta sen yleisyys ja ilmenemismuodot tulisi tutkia ennen kuin ministeri hutkii. Uskomattoman huonosta valmistelusta tämän lakiesityksen kohdalla on kyse.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin, yleensä kantaa voimakkaimmin ottavat ne joilla kaikkein vähiten tietoa,on vaan sellaista "musta tuntuu" siltä ja tältä.Rekistöröitymällä seksibisnes siistyisi myyjien kannalta ja toisi totta kai turvallisuutta myyjälle että ostajalle.On mielenkiistoista nähdä kuinka asia etenee päättäjillämme. :)

      Poista
  9. Moi!
    Tykkään tästä blogista, ja mielestäni työsssäsi ei oo mitää vikaa:D

    Mut tuli mielee yks kysymys;
    Onko sulla ja sun asiakkaalla (kenellä vain) koskaan hajonnu kumi?

    VastaaPoista